top of page

מתי צריך להחליף בטריה לאופניים חשמליות

 

 

המנוע החשמלי של אופניים חשמליות מונע למעשה לא על ידי בטריה, אלא על ידי מצבר. המצבר הוא רכיב נטען אותו אפשר לחבר אל שקע החשמל ולטעון אותו מחדש. תהליך דומה של הטענה מתבצע במצבר הרכב, כשמנוע הרכב מטעין את המצבר באמצעות האנרגיה הנוצרת בתהליך הבעירה של הדלק. כמו מצבר רכב גם בטריה לאופניים חשמליות צריכה ריענון מדי פעם בפעם, בהתאם לשחיקה שלה, קרי בהתאם למידת השימוש בה ומספר ההטענות שהיא עברה.

שחיקת מצבר באופניים לאורך זמן

כאשר אתם קונים בטריה חדשה לאופניים, עליכם להטעין אותה לאורך זמן רב של מספר שעות על מנת למקסם את קיבולת הטעינה שלה. בשלב זה, כשהבטריה היא חדשה, תוכלו גם לשים לב שזמן השימוש בבטריה הוא גבוה מאוד, כמובטח על ידי היצרן. יחד עם זאת, ככל שתעשו שימוש בבטריה, קיבולת הטעינה שלה תלך ותישחק, ובסופו של דבר הבטריה כבר תצא משימוש. את הנתון הזה אתם יכולים לאמץ לעצמכם על מנת להבין מתי עליכם להחליף בטריה לאופניים חשמליות.

ירידה בקיבולת ההטענה של הבטריה

הכלל הוא שכאשר אתם צריכים להטעין את הבטריה לאורך שעות ארוכות, אך היא נגמרת שוב לאחר זמן קצר, זה אומר שהבטריה כבר נמצאת בשלבים האחרונים של חייה. בניגוד למצבר הרכב שנטען באופן תמידי, גם במהלך נסיעה, בטריה לאופניים חשמליות אינה נטענת תוך כדי נסיעה, ולכן קל לדעת מתי הטעינה שלה הולכת ונשחקת. ברכב אפשר לגלות את זה רק כשמתעוררים בוקר אחד ופתאום המצבר לא עובד והרכב לא מניע.

למדו כיצד תוכלו להאריך את חיי הבטריה

אם אתם רוצים להאריך את חיי הבטריה של האופניים כדאי ללמוד על מגוון שיטות וכללים שצריך ליישם לאורך חיי הבטריה. כללים אלה יכולים להיות למשל, אי הטענת יתר כלומר לא להשאיר את הבטריה מחוברת לחשמל גם כשהיא כבר טעונה במלואה. לא לבצע הטענות קצרות וחלקיות מרובות וכדומה. את כל המידע הזה תוכלו לקרוא במאמרים מקצועיים, וכן תוכלו לבקש את המידע מהמקום בו קניתם את האופניים החשמליות או את הבטריה עצמה.

 

זכויות יוצרים פרטפילד בע"מ 2012 - 2013

bottom of page